הצצה למטבח

מבט אל הלב

המטבח הוא מקום נפלא לקבל בו תובנות עמוקות. כל פרי, כל תהליך, כל תוצר – יש בהם מסר סמוי.

*

נתחיל בקפה של הבוקר (או הקקאו). הקפה הוא מר ולא ממש טעים ונעים כשלעצמו. אבל אם נוסיף מעט מים רותחים, קצת סוכר, עוד קצת חלב – ה"מר" הופך למתוק. ה"שחור" נעשה לבן, והתחושה היא נעימה וחמימה. כך גם בחיים, עם קצת רצון ומאמץ מחשבתי אפשר למצוא את הדרך להפוך את המר למתוק ואת השחור ללבן, ולמצוא דווקא במקום הזה נחמה ושלווה.

*

רוצים ביצה קשה לארוחת בוקר? הביצה הייתה בתחילה רכה ונוזלית. הכנסנו אותה לתוך סיר קטן עם מים, לאט לאט המצב נעשה לא כל כך נעים, המים הלכו ורתחו, הייתה גם סערה בסיר. אבל בסופו של תהליך, הרך הפך לקשה וראוי לאכילה. גם הדברים שמאתגרים אותנו בחיים וגורמים לנו לחוסר נוחות, יכולים לחשל אותנו ולהפוך אותנו לעוצמתיים וחזקים יותר ממה שהיינו.

*

ומה דעתכם על מרק ירקות לצהרים? לקחנו בטטה, גזר, תפוח אדמה ובצל, הם היו קשים ממש. גם הם עברו תהליך דומה לביצה, אבל הם דווקא התרככו בתהליך הזה. הם נעשו נימוחים ונעימים. עכשיו אפשר ליהנות ממרק מושלם (עם עוד קצת שום שמיר ופטרוזיליה…). יש דברים מאתגרים שאנחנו עוברים בחיים שגורמים ללב שלנו להתרכך והתגמש, ולהפוך למכיל ועדין יותר…

 

מעונין להצטרף להפצת עלון 'שלום לעם'?

אולי יעניין אותך גם

מבט אל הלב

להתמודד עם הפחד

מבט אל הלב

מחשבות על קמצנות (ב')

מבט אל הלב

מחשבות על קמצנות (א')

מבט אל הלב

איך מתגברים על אגואיזם (ב)

מבט אל הלב

איך מתגברים על אגואיזם

להנצחה או הקדשה בעלון 'שלום לעם'