שמחה פשיטיק
מכל הבמות בהן אני מפרסם יצירות, הכתיבה שלי בעלון 'שלום לעם' היא הייחודית ביותר. זו כתיבה מלב אל לב, פתוחה, גלויה ועם כוונה אחת עיקרית: לספר את הסיפור של כולנו, באהבה, עם הפניית זרקור לנקודות שאולי לא חשבנו עליהן. אני חש זכות לכתוב אליכם, קוראים יקרים, וזו ההזדמנות להודות לכם על תגובות מרגשות ועל עידוד אינסופי. תודה, אחים.
רפי פריי
מהרגע הראשון שראיתי את העלון עוד כילד קטן נשביתי בקסמו, הוא היה שונה: קטן יותר, מעניין יותר וצבעוני. הסיפורים המותחים ריתקו אותי והציורים ההומוריסטים הלהיבו אותי. התחלתי לאסוף אותו באדיקות, עד שהמגירות בחדרי כמעט התפקעו מהארכיון שגדש אותם. עבורי זאת סגירת מעגל מרגשת להיות חלק מהמפעל האדיר הזה, 15 שנה אחרי שנחשפתי אליו. אני שמח שיש לי את הזכות להיות אחד מהאנשים שיוצרים את התוכן הזה ולהנגיש יהדות בצורה שכל אחד יכול להתחבר אליה.
איתמר מאיר
הפעם הראשונה שבה נתקלתי ב'שלום לעם' הייתה לפני כחמש עשרה שנה בכותל המערבי, ראיתי עלון קטנטן צבעוני ויוצא דופן ומיד הכנסתי לכיס, כי התחושה שלי שידרה שיש כאן משהו מעניין. וברגע שקראתי את העלון הרגשתי מיד שהקסם שבסיפורים, הסגנון הפשוט והמקורי דיבר אליי יותר מהכול. ידעתי באותו רגע שארצה להיות חלק מהמערכת המופלאה הזאת שנקראת 'שלום לעם'.
כיום לאחר חמש עשרה שנה לאחר מגוון תפקידים במערכת, ככותב (משתדל מדי פעם) וכעורך העלון אני יכול לחייך בסיפוק על שהצלחתי לשמור על הרוח הצעירה והמקורית של 'שלום לעם' שמצליח לתת לכולם את התחושה שהם צעירים…
ל'שלום לעם' ישנה תפוצה נרחבת, כמעט ואפשר לראות אותו בכל פינה בארצנו הקטנה. אבל ההצלחה הגדולה שלו היא, שכמעט ואי אפשר לראות אותו מכיוון שהוא נחטף מיד כשהוא מגיע למוקדי ההפצה והחלוקה.
המסר שלי לקוראים, אנו עובדים קשה כדי לספק תוכן איכותי ויוצא דופן. קחו את המסרים והתובנות ונסו לאמץ אותם במהלך החיים, אם הצלחנו ולו במקצת זהו ההישג הגדול ביותר עבורנו…
גלעד ביר
תפיסת העולם שלי אומרת כי 97% אחוזים מבני האדם אוהבים סיפורים ו-3 האחוזים האחרונים פשוט שמעו אותם מהאנשים הלא נכונים. סיפור זוהי דרך מופלאה להעביר את הקורא במסע של תחושות, רגשות, חשיבה והפתעה. אני מאד אוהב להמציא סיפורים ולהעלותם על הכתב, ולא פחות מכך – שאחרים קוראים אותם ונהנים מהם. בסיפורים ובמדור 'אופסס' אותם אני כותב ב'שלום לעם' אני מנסה מצד אחד לעניין ולתת חוויית קריאה מרתקת ומפתיעה אך מצד שני ויחד עם זאת להביא את הקורא לחשיבה מחודשת על דברים, להבנה טובה יותר של העולם ושל אנשים והגברת הרצון של כל אחד לבחור בטוב, תודה לקוראים, ובעיקר למגיבים ולמפרגנים.
אבינועם הרש
את העוצמה האמיתית של 'שלום לעם' חוויתי כמחנך כיתה ו' באחד מבתי הספר הגדולים בירושלים, בסיום אסיפת הורים ניגש אליי יו"ר וועד הורים, אדם מכובד בעשור החמישי לחייו ואמר לי ברצינות תהומית: "תקשיב, אני רוצה להגיד לך משהו!". הייתי בדיוק באמצע הפסקה קצרה של קפה – בין הורה אחד למשנהו, כאשר שאלתי אותו מה העניין ואם מדובר במשהו דחוף.
"די דחוף, כן…" אמר לי והרגשתי איך הלב מתחיל לפעום מהר מהרגיל. "מה יו"ר וועד ההורים הזה רוצה ממני?" חשבתי לעצמי, עד שפגשתי אותו בסוף אסיפת ההורים, שם המתין לי בספסל מול הכיתה שלי ואמר לי כממתיק סוד: "תשמע, ראיתי שאתה כותב ב'שלום לעם'. אנחנו כל שבת צריכים להביא במיוחד כמה גיליונות מבית הכנסת הסמוך. יש מצב שאתה עושה לנו ג'סטה ומארגן גם לבית הכנסת שלנו משלוח? נמאס לנו להיות תלויים במשלוח שלהם"
הייתי בהלם. ידעתי שילדים חוטפים את העלון הזה, אבל גם מבוגרים?
באותו רגע הרגשתי יותר מתמיד זכות גדולה להיות חלק מהעלון היחיד בארץ שמצליח לרתק אליו ילדים בני 8 ומבוגרים בני 48.
תמיר שלום
תמיד ידעתי שעלון 'שלום לעם' הוא מהנחטפים ביותר, אבל רק כשהפכתי להיות חלק מהמערכת של העלון ככותב ובתקופה מסוימת כמפיץ, רק אז התוודעתי לעוצמות האדירות של האהדה העצומה לעלון בפרט בקרב ילדים ובני נוער המשתוקקים לקבל את העלון הזעיר ולתחבו אל כיסם עמוק פנימה. נדהמתי לגלות שלא רק את העלון השבועי אוספים, אלא ישנם רבים האוספים בקפדנות גם את המהדורות הישנות שלו.
יש בו, בעלון, מעין מתיקות מיוחדת שאינה נמצאת בשום מקום. החן והמתיקות של הסיפורים הנפלאים כובשי הלב וחוצי המגזרים, שחדר לליבם של כלל סוגי האוכלוסייה בעם ישראל. חילוניים, דתיים וחרדים כאחד, מכולם אני שומע באופן קבוע את המשפט הבא: "מה, אתה זה שכותב את הסיפורים המדהימים האלה?!"
יעקב ברוך ב.ת
כאנשי מערכת 'שלום לעם' עבורנו המסר העיקרי של העלון, היא היכולת לחבר את כלל עם ישראל לעולם התורה וההלכה על ידי הנחלת המושגים וההלכות ב'דיני ממונות' הסבוכים ולהלביש אותם על מקרים שאנו חווים במציאות היומיומית, בכך אנו מראים במושגים של היום אפשר ללמוד את הכול מהתורה ולדעת מהי ההלכה. בזכות מדור 'בית המדרש' אנו יכולים לקבל את היכולת לטעום מסוגיות 'חושן משפט' את המתיקות שיש בתורה, מכיוון שבסוגיות אלו אנו לומדים כיצד להשתמש בכוח החשיבה ובסיעור מוחות חברתי, שמהווה אתגר מחשבתי פעמים רבות עבור משפחות סביב שולחן השבת כחוויה מחברת ומאתגרת.
בנוסף, מעצם הידיעה והלמידה של מושגי 'חושן משפט' ו'דיני ממונות' ו'נזיקין' אנו לומדים, שעלינו לקחת כל דבר בחשבון ולבדוק אותו מההיבט ההלכתי. להיזהר שלא להזיק ולא לקחת ללא רשות חלילה, לא להונות או לצער אנשים ובכך אנו מרוויחים את המודעות והזהירות שינקטו הקוראים בתחומים הללו המצויים כמעט בכל תחום.
הרב יוני לביא
אנשים נוהגים להעריך מעשים אבל מזלזלים במילים. תלמיד שיכה חלילה את חברו ויפצע אותו, יקבל עונש חמור. אבל אם הוא 'רק' יפגע בו במילים וילבין את פניו – רוב הסיכויים שיעברו על כך לסדר היום. התורה מלמדת אותנו אחרת: למילים יש כוח אדיר. באמצעותן אפשר להחריב ולהחליש אך גם להוסיף טוב ולתת כוח ותקווה לאנשים. עלון "שלום לעם" זוכה לחולל פלא בכל שבוע מחדש. באמצעות מילים עדינות הוא נוגע בלב של עשרות אלפי אנשים ומוסיף לחיים שלהם אמונה, שמחה, יושר ותקווה. כמו התורה שמשתמשת בדרך של סיפורים כדי להעביר לנו את המסרים החשובים ביותר, גם הוא מביא סיפורים מתוקים שנוגעים בלב ובראש גם יחד ומרימים אותנו למקום גבוה יותר.
יוסף רזניק
זכיתי לקחת חלק בעלון במשך מספר שנים, ולכתוב את המדורים 'יש לי מושג' ו'מסע אל העבר'. נראה לי שכיום כבר אפשר לכתוב במדורים אלו על 'שלום לעם' עצמו: העלון עצמו הפך ל'מושג' אצל אנשים רבים, ולאחר עשרים שנה ו-1,000 גיליונות, הוא בהחלט יכול להיחשב גם כ'חתיכת היסטוריה'.
'שלום לעם' הוא אחד העלונים האהובים ביותר על כל חלקי הציבור, בעיקר בזכות הסיפורים המעניינים וכן בזכות המדורים הנוספים, שעוסקים כולם בתורה, במידות טובות ובדרך ארץ ללא מחלוקות ופוליטיקה. זה הזמן להודות לכל שאר השותפים בכתיבת העלון, בעריכה ובהוצאה לאור.
בתחילת דרכי בכתיבה, כתבתי פעם על 'ראשונים ואחרונים'. לאחר שיצא העלון, הופתעתי לגלות את שמי מתנוסס מתחת לתמונתו של… הרמב"ם. אמנם "כבוד" זה לא החזיק מעמד לזמן רב, כי מיד לאחר מכן כתבתי מדור בנושא כשרות, ואז מעל שמי הופיעה תמונה של פרה…
דוד קליינר
האמת היא שכל אחד מאתנו מספר לעצמו בראש את הסיפור של החיים שלו, יש כאלו שמאותם חומרים יכולים לספר סיפור מלא עניין וחוויות, ויש אחרים שמאותם חומרים בדיוק יספרו לעצמם סיפור עגום או משעמם. בלא משים אנו מחליטים איך לספר את הסיפור שלנו לעצמנו, ובאותה מידה אנחנו יכולים להתחיל לספר אותו בצורה אחרת.
למרות שבשני המקרים הסיפור יהיה נכון…
אני משתדל בסיפורים שלי להראות כיצד אנשים שעברו קשיים / מוגבלויות החליטו לשנות את הסיפור שלהם, ובעקבות כך הם התחילו לפרוח ולהרגיש סיפוק ענק בחיים. כאשר נער קורא סיפור כזה הוא לומד על דרכים יצירתיות בהן הוא יוכל גם לשפר את סיפור החיים שלו.
אני בטוח שהרבה סקרנים לדעת: 'הסיפורים שאתה כותב נכונים או שאתה ממציא אותם?', אז התשובה היא: רוב הסיפורים נכונים, רק שאני משנה אותם לחלוטין.
התפוצה של העלון בקרב בני הנוער היא גבוהה בצורה יוצאת דופן, איך אני יודע את זה? דבר ראשון מכך, שהעלון הזה נעלם תוך 5 דקות מבית הכנסת בעוד עלונים רבים נשארים על השולחן, אבל את ההוכחה הגדולה ביותר לכך אני מקבל בעבודתי כמנחה סדנאות לנוער ברחבי הארץ. תוך כדי הסדנה אני אוהב לספר סיפורים ותמיד החברה' קופצים ואומרים: 'הי, לקחת את זה משלום לעם…' ואז אני מעדכן אותם שאני זה שכתב אותו…
אריק סגל
שלום לקוראים האהובים והנאמנים של עלון 'שלום לעם'. בעשרים השנים האחרונות פרסמתי ללא גוזמה – אלפי מאמרים, סיפורים וכתבות בבמות שונות וחשובות. הפרסומים ב'שלום לעם', שלדעתי חצו את רף 200 הסיפורים – שונה. כך אני מרגיש. מדוע? מה מיוחד ב'שלום לעם'?
אני חושב שהקהל הקורא את העלון מבין ומפנים כי לא מדובר בעוד 'סיפור', או בעוד ניסיון 'לעניין ולתפוס את תשומת ליבו של הקורא'. הקורא, גם אם הוא צעיר מרגיש, כך אני מאמין, שהכותבים כמו גם העורכים מבקשים להפוך אותו ליהודי טוב יותר, חושב יותר, נעלה יותר. 'שלום לעם' מכבד את הקוראים שלו, נוגע בלב שלהם ומרגיש אותם. הוא בוחר בקפידה את הסיפורים בעלי הרמה הגבוהה ביותר מתוך אמונה שהקוראים החכמים שלו, ידלו ממנו את המסר באופן המיטבי והנכון ביותר. וזאת הדרישה מאתנו הכותבים וזו גם הסיבה שאתם כל כך אוהבים את הגיליון. לכן, אני גאה להיות שותף לצוות המיוחד המפיק את עלון 'שלום לעם'.