הסופר הבודד יום שלישי, כ"א באב תש"פ
הסופר הדני הנס כריסטיאן אנדרסן נולד למשפחה ענייה, סבל מביישנות ומקשיים חברתיים ומעולם לא הקים משפחה. עם זאת הוא היה מחבר פורה ביותר, וחיבר 160 סיפורי אגדות מקוריים וכתבים נוספים. אנדרסן מת בכ"א באב תרל"ה (1875)..
ביצירתו הגאונית "בגדי המלך החדשים" מתאר אנדרסן את כוחה של ההשפעה החברתית, שיכולה לגרום לציבור שלם לומר ולהתנהג באופן הפוך לחלוטין ממה שהוא רואה ומאמין. ניסויים חברתיים רבים הוכיחו שהפחד מלהיראות טיפש בעיני אחרים, עלול לגרום לאדם לעשות דברים פסולים ואף מנוגדים להיגיון.
המודעות להשפעה השלילית של החברה יכולה לעזור לנו להתנגד לה (למשל כאשר חברים לועגים לחבר אחר ופוגעים בו). אבל כיון שקשה מאוד לעשות זאת לאורך זמן, הפתרון הראוי הוא להצטרף ככל האפשר לחברה טובה וחיובית. באופן כזה, כוחה הגדול של ההשפעה הסביבתית יהפוך ממכשול לרוח גבית שתסייע גם לנו להיות טובים יותר
יום חמישי, כ"ג באב – ההתנקשות שהושתקה
דוד צבי פנקס היה איש ציבור דתי שמילא תפקידים רבים בשנים שקדמו להקמת המדינה ובשנותיה הראשונות. בין השאר היה יו"ר בנק המזרחי, סגן ראש עיריית תל אביב וראש המועצה הדתית בעיר, יו"ר ועדת הכספים של הכנסת ושר התחבורה. הוא גם היה מחותמי מגילת העצמאות.
בשנים הראשונות לקיום המדינה שרר בה מחסור במוצרים רבים, וביניהם דלק למכוניות. כחלק ממדיניות ה"צנע" והקיצוב, קבע שר התחבורה פנקס שיש להימנע מנסיעה ברכב שני ימים בשבוע, שאחד מהם יהיה שבת והשני נתון לבחירת בעל הרכב. החלטה זו העלתה טענות על "כפייה דתית", וגורמים קיצוניים אף איימו על חייו של השר.
לאחר מספר שבועות, התגלה במרפסת ביתו של פנקס מטען חבלה שלא התפוצץ. יום למחרת נזרקה לדלת הדירה פצצה נוספת, שהתפוצצה וגרמה לנזק רב. השר ומשפחתו לא נפגעו, אך לאחר כחודשיים, בכ"ג באב תשי"ב (1952) לקה פנקס בלבו ונפטר. בני משפחתו טענו שניסיון ההתנקשות הוא זה שגרם בעקיפין למותו.
למרות ששני מניחי הפצצה נתפסו כמעט "על חם", משפטם התנהל ברשלנות, ובסופו של דבר הם זוכו מחמת הספק. ניסיון ההתנקשות כמעט לא עורר סערה בארץ, משום שרבים מבעלי ההשפעה הזדהו בעצם עם המתנקשים, שאחד מהם היה עיתונאי מפורסם. פרשה עגומה זו מהווה המחשה לתוצאותיה המרות של שנאת חינם ולצורך להישמר מפניה.
יום שישי, כ"ד באב – אומנות הלחימה
בשנים שלאחר מלחמת השחרור סבלה המדינה רבות מהתקפות מחבלים, שהסתננו מהמדינות השכנות וביצעו פעולות של גניבה, חבלה ורצח. צה"ל התקשה להתמודד עם התופעה, ומשום כך הוקמה בכ"ד באב תשי"ג (1953) "יחידה 101" בפיקודו של אריאל שרון. יחידה זו ביצעה "פעולות תגמול" כלפי המחבלים ותומכיהם.
חיילי "יחידה 101" נודעו כלוחמים מעולים, שהתמחו בסיורים בעומק שטח האויב, וביצעו באופן מושלם גם משימות קשות ומורכבות. מאוחר יותר התמזגה היחידה עם חטיבת הצנחנים, והנחילה את שיטות הפעולה שלה לצה"ל כולו, ובפרט ליחידות המובחרות שקמו בעקבותיה.
עם ישראל כולו נקרא "צבאות ה' ", והוא נדרש לפעול לתיקון העולם כולו באמצעים גשמיים ורוחניים. גם בתחום ההתקדמות הרוחנית, אפשר לפעול בצורה חובבנית ושטחית, אך אפשר גם להתאמן וללמוד שיטות פעולה יעילות, וכך להפוך ל"לוחמים" טובים ומקצועיים יותר. דבר זה נעשה על ידי מחשבה והתבוננות, לימוד משגיאות העבר וקשר עם "לוחמים" ותיקים. באופן כזה, נהפוך גם אנו להיות ה"יחידה המובחרת" של הקב"ה בעולמו.